PALEO DIEET

paleo dieetPaleo dieet voor gewicht verlies

Het Paleo dieet is vrij populair tegenwoordig. Steeds meer mensen proberen hun gewicht te verliezen met het Paleo dieet. Het Paleo dieet ook bekend als de paleolithisch dieet (bron zie wikipedia) of de Holbewoner dieet, is een afvallen methode die de eet patronen en de voeding overneemt van de mensen tijdens de steentijd. Dit lijkt misschien ingewikkeld voor sommigen, maar het is een feit dat je het Paleo dieet makkelijk kunt volgen. Er zijn zelfs restaurant die gebaseerd zijn op het Paleo concept. En er zijn verschillende boeken over deze afval methode gepubliceerd. Hieronder schrijven wij een paar van deze boeken.

Het Paleo dieet concept

Het concept is dat we het voedsel gaan eten gebaseerd op wat men heel vroeger ook at. Het argument is dat ons lichaam alleen bedoeld is om het eten van specifieke levensmiddelen. En door deze speciale voedingsmiddelen gaat ons menselijk lichaam zich ontdoen van ongezonde symptomen.

paleo dieet

Wat eten wij dan

Wat zit er nu dan in het Paleo dieet. Het meeste wat we zullen eten is mager vlees hun eiwitinname is mogelijk het hoogste van alle soorten voedsel. Vandaar dat de mensen die dit dieet volgen zich het meeste concentreren op het eten van varkensvlees, rundvlees, vis, schaal en schelpdieren en diverse andere vlees soorten waar ze heel vroeger op jaagden.

Alle soorten olie worden vermeden. Diegene die het Paleo dieet volgen gebruiken allen natuurlijke smaak versterkers zoals tijm, basilicum en andere specerijen. Het eten van fruit en groente worden ook aanbevolen in het dieet. Terwijl zuivel en granen tot een minimum worden beperkt. Vet kan men gebruiken maar deze moeten wel van een gezonde aard zijn zoal onverzadigde of omega-3 vetzuren.

Zoetstoffen en zelfs zout worden vermeden in het Paleo dieet.Deze zijn later ontwikkeld en worden beschouwd als onnatuurlijk. Snoep komt meestal in de vorm van fruit of honing. Recente toevoegingen zoals brood, boter of chocolade zijn verboden of tot een minimum beperkt, dit is afhankelijk hoe zwaar jou Paleo dieet is.

Werkt het Paleo dieet?

Het feit dat de Paleo-systeem vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt moet toch een bewijs zijn dat dit systeem werkt.

Al met al is het Paleo dieet een ongelooflijk effectieve methode om gewicht te verliezen. Een van de meeste problemen van de mensen die het Paleo dieet volgen is het gebrek aan smaak en verscheidenheid van hun eten. Maar er zijn op dit moment verschillende boeken op de markt die u tips en trucs geven om het eten met meer smaak te bereiden. Mensen die deze dieet vorm willen proberen hoeven zich daarom niet te laten afschrikken.

Hieronder hebben wij een paar boeken met tips en trucs geplaatst.

paleo dieet

100 Paleo Recepten Paperback

101 Paleo Recepten Kookpakket

Paleo Toetjes Snack Recepten